Karlovy Vary – Kdo dorazil v uplynulém týdnu na fotbalový stadion do Dvorů, tak si musel připadat jako na srazu fotbalové reprezentace. Ano, přesně tak. V rámci jubilejního ročníku mezinárodního filmového festivalu se totiž odehrálo již tradičně benefiční utkání na stadionu ve Dvorech, kde se proti sobě postavily Výběr Karlovarska a Real Top Praha.

A bylo se na co dívat. Samotný duel sice začal s větší časovou prodlevou, ale nakonec odcházeli diváci nadmíru spokojeni. O to se zasloužil především Real Top Praha, který dorazil do lázeňské metropole s několika ostřílenými fotbalisty, kteří v minulosti patřili nejen mezi ligovou, ale také reprezentační špičku. Ostřílení ´ligáči´ i postupem času na své fotbalovosti nic neztratili, spíše naopak. Šéf pražského výběru dal na jubilejní padesátý ročník MFF dohromady opravdu hvězdnou sestavu, ve které nechyběl například rodák ze Smetanovy Lhoty a stále nejlepší kanonýr České republiky s 55 góly Jan Koller, kterého znají pod přezdívkou Dino.

Dále se pak po dvorském pažitu proháněl bývalý slávistický šutér Vladimír Šmicer či jeho sešívaní kolegové Ivo Ulich, Radek Bejbl nebo Karol Kisel. Tradičně pak vyztužil obranné řady Realu Jiří Jarošík. To ale nebylo ze strany bývalých fotbalistů vše. Fotbalovou radost rozdával také Marek Jankulovski či Josef Němec.  Základní osu týmu pak vyztužili herci, a to Ivan Trojan, Jakub Štáfek a z Okresního přeboru si odskočili do Dvorů Jarmil a Áda, tedy Ladislav Hampl a Leoš Noha.

K tomu můžeme připočíst i komentátorskou sportovní špičku v čele s kapitánem a fotbalovým odborníkem na slovo vzatým Mírou Bosákem, kterého na hřišti doplňoval podle potřeby pro změnu hokejový odborník Robert Záruba. Samotný zápas se nesl v přátelském duchu, brankově ho otevřel Jan Koller, a to už ve 3. minutě. Koller poté přidal v 18. minutě druhý gól Realu a poté přišly velké chvíle pro Jakuba Štáfka a Ladislava Hampla.

Oba své šance však bouchli, jak by se řeklo, pánubohu do oken. Nakonec i střeleckou smůlu protrhl Ladislav Hampl, který navýšil ukazatel skóre na třígólový rozdíl. Ve 40. minutě se pak zapsal do střelecké listiny Jiří Jarošík a poločasový stav stanovil v podobě pátého kousku v síti Výběru Karlovarska Jakub Štáfek.
I po změně stran udávaly tempo duelu hvězdy z Prahy. V 72. minutě posunul ukazatel skóre na tenisového kanára přesnou ranou Ladislav Hampl a poté se gólové radosti dočkal i Výběr Karlovarska, když se o minutu později postaral o jeho první branku Luděk Holba.

V 80. minutě měl na svědomí sedmou branku Realu Karol Kisel a o šest minutek později udělal definitivní tečku za benefičním utkáním Jan Stýblo, který tak upravil ukazatel skóre do konečné podoby. V rámci benefičního utkání byl předán Alianci žen s rakovinou prsu z rukou šéfa 1.FC Karlovy Vary Zdeňka Havla šek na dvacet tisíc korun.

Výběr Karlovarska – Real Top Praha 2:7. Branky: 73. Luděk Holba, 86. Jan Stýblo – 3. a 18. Jan Koller, 37. Ladislav Hampl, 40. Jiří Jarošík, 43. Jakub Štáfek, 72. Ladislav Hampl, 80. Karol Kisel. Rozhodčí: Jiří Zázvorka. Poločas: 0:5.

Výběr Karlovarska: Jung (Eisenhammer) – Havel, Kolesnáč, Hořt, Hájek, Holba, Václavková, Stýblo, Beran, Richter, Štípek, Psohlavec, Drahoš, Veselský, Tichota, Richter, Shorný.

Real Top Praha: Štefek – Bosák, Jarošík, Bejbl, Klíma, Záruba – Jankulovski, Kisel, Ulich, Smita, Šmicer, Trojan, Němec – Koller, Štáfek, Hampl, Noha, Panzner.