Turnaj byl poprvé rozdělen do dvou dnů a poprvé se jej zúčastnilo dvanáct mužstev. Opět nabídl velmi kvalitní fotbalovou podívanou a po oba dny zaplnil ochozy sportovní haly do posledního místa.

A vítěz? Zatím nikomu se v předchozích ročnících nepodařilo sesadit z trůnu tým Modrá laguna, tvořený kolem Ondřeje Malého, jeho bratrů a přátel, jehož barvy hájí mimo jiné také čeští futsaloví reprezentanti v čele s Lukáše Rešetárem. I když se koncem minulého týdne v hale sešly týmy se špičkovými fotbalisty se zkušenostmi z nejvyšších soutěžírecept na Lagunu opět nikdo nenašel, a tak modrobílý tým vyhrál i pošesté v řadě.

Bojovalo se nejprve ve třech základních skupinách, přičemž ve čtvrtek odpoledne odehrála své zápasy tzv. tachovská skupina, následující den dopoledne další dvě skupiny. Následovaly boje v nadstavbové části a nakonec o konečné umístění.
Po bojích v základních skupinách byla podle umístění dvanáctka týmů rozdělena na dvě skupiny nazvané Cesta borců a Cesta vítězů. V těchto skupinách se pak hrálo o konečné umístění, v Cestě borců tedy o sedmé až dvanácté místo. V celkovém finále se pak setkaly týmy Modrá Laguna a Flamengo Březová, přičemž prvně jmenovaní zvítězili 6:2 a obhájili opět po roce trofej.

Diváci mohli vidět řadu současných i bývalých fotbalistů FK Tachov, borce z různých dalších týmů z okolí, dorazil také tým složený z bývalých hráčů Viktorie Plzeň, mezi nimiž jsme mohli vidět i nedávné trenéry FK Tachov Pavla Vaigla, či Zdeňka Bečku a řadu dalších.

Obrovským lákadlem pak byla účast týmu osobností Real Top Praha, za který nastoupili mimo jiné známí fotbalisté pocházející z Tachovska – Radek Sňozík a Karel Rada. A pak hudebníci Kamil Střihavka, Ota Balage (který se blýskl rozhodujícím gólem v utkání o konečné umístění), Jakub Děkan, či herci Leoš Noha a Jiří Ployhar, dále protagonista televizního pořadu o vaření Jiří Babica, bývalý fotbalový reprezentant Jiří Novotný, či útočník Jablonce Ondřej Mihálik a řada dalších. Tým osobností se těšil velké přízni publika a zápas o třetí místo s Benfikou ve skupině Borců (deváté celkem) byl až do posledních okamžiků vítaným sportovním dramatem, Real Top nakonec vyhrál 6:5.

Šestý ročník turnaje O zašmodrchanou tkaničku byl předposlední, ten další bude podle organizátorů definitivně poslední. „Chtěli bychom s Martinem Krýslem poděkovat všem, kdo se na turnaji podíleli. Všem, kteří nám pomáhali s přípravami a organizací, všem partnerům, kteří turnaj podpořili finančně, všem divákům, rozhodčím a všem hráčům, kteří si přijeli zasportovat a podpořit dobrou věc,“ vyjádřil se pro Deník za organizátory Jan Vydra.

Výtěžek z celé akce totiž pořadatelé předali v podobě symbolického šeku rodičům nevidomého Davida Kratochvíla. Podařilo se shromáždit neuvěřitelných 148 tisíc korun. „Na turnaji jsme ukázali šek, peníze fyzicky předáme v těchto dnech,“ upřesnil Vydra. „Výraznou část celkové sumy tvoří příspěvky od sponzorů a partnerů turnaje, na dobrovolném vstupném se vybralo 18 tisíc, což je také neuvěřitelná částka a já ještě jednou všem návštěvníkům děkuji,“ dodal Vydra s tím, že další nezanedbatelnou část výtěžku se podařilo získat dražbou sportovních předmětů, ve které si zájemci mohli koupit třeba podepsané kopačky Michaela Krmenčíka, dresy hráčů hokejové Škody Plzeň, či fotbalové Viktorie Plzeň a řada dalších zajímavostí.

Důvodem, proč se Jan Vydra s Martinem Krýslem rozhodli po příštím ročníku již další turnaj neuspořádat, je především časová náročnost. „Turnaje se koná mezi vánočními svátky a novým rokem a pro nás je to časově velmi náročné. V podstatě si rozbalíme dárky a jinak se plně věnujeme turnaji. Chceme se ale více věnovat rodinám, a tak bude příští ročník definitivně poslední,“ uvedl organizátor.